Osteopathie R. Parrein

Menu Sluiten

Osteopathie R. Parrein

Korte Kouter 2
8970 Poperinge

Tel 057 30 10 20
enkel op afspraak

info@osteopaatpoperinge.be

Spijsvertering

Kauwproblemen, slikproblemen, maagpijn, reflux (GOR : gastro-oesofagale reflux), opgeblazen gevoel, winderigheid, krampen, darmproblemen, spastisch colon of prikkelbare darm, voedingsintoleranties, -allergieën, chronische obstipatie of diarree, buikklachten door littekenvorming.

Reflux

In eerste instantie moet vastgesteld worden of het probleem structureel of functioneel is. Bij een structureel probleem is er schade aan de betrokken structuren en moet hulp door de arts/specialist ingeschakeld worden. Indien de structuur intact is, is osteopathie aangewezen. De osteopaat zal proberen de functionele stoornis te herstellen door de beweeglijkheid rond maag en de slokdarm te verbeteren (middenrif en omliggende weke delen, wervelzuil, borstbeen en ribben, rektechnieken op de slokdarm zelf, hals- en nekregio...). Hiernaast worden voedingsadviezen gegeven.


Spastisch colon of prikkelbare darm

Buikpijn, een opgeblazen gevoel, hevige krampen, om de haverklap naar het toilet moeten of helemaal niet ... Velen zullen deze symptomen herkennen. Ongeveer een op de vijf mensen heeft last van een prikkelbare of spastische darm. Het treft vooral twintigers en dubbel zoveel vrouwen als mannen. Wie met deze aandoening kampt, vermijdt vaak activiteiten zoals werk, reizen, sociale interactie, sporten en bepaalde voedingsmiddelen. Een prikkelbare darm is één van de problemen bij uitstek voor de osteopathie. De oorzaken variëren van bewegingsverlies van de darm (na een operatie, ontsteking of valpartij) tot blokkeringen in het bekken, de wervelkolom of de schedel (neurologisch link) tot belemmeringen in de doorbloeding richting de darm. De osteopaat is er ook voor opgeleid voedingsadvies te geven.

Spijsvertering