Osteopathie R. Parrein

Menu Sluiten

Osteopathie R. Parrein

Korte Kouter 2
8970 Poperinge

Tel 057 30 10 20
enkel op afspraak

info@osteopaatpoperinge.be

Osteopathie

Osteopathie... wat is dat?

Osteopathie is een volwaardige medische discipline waarbij de manuele diagnostische en therapeutische aanpak van functiestoornissen, ontstaan door een bewegingsverlies, centraal staat.

Osteopathie is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid als een tak van de Complementaire Gezondheidszorg. Een erkend osteopaat (DO) beoefent na een academische studie uitsluitend het vak Osteopathie.

Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van uw lichamelijke klacht. Het volledige lichaam wordt manueel onderzocht op allerlei bewegingsverliezen. Deze bewegingsverliezen worden behandeld waardoor de doorbloeding en de bezenuwing verbetert en de klacht afneemt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide kennis van anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie en embryologie.

De osteopaat behandelt voornamelijk klachten met een functioneel kader. Stel, een patiënt komt bij de osteopaat met nek-of lage rugklachten. Wanneer echter na radiologisch of ander onderzoek geen structurele veranderingen worden vastgesteld, ligt de oorzaak van de klacht wellicht in het functionele; in de mobiliteit van gewrichten, de doorbloeding, geïrriteerde zenuwen of overspannen spieren.

Voor 80 procent van ons werk is reeds wetenschappelijke evidentie. Het wetenschappelijk onderzoek binnnen de Osteopathie draait op volle toeren. De kwaliteit van onze therapiën gaat er continue op vooruit.


Wij zoeken de oorzaak van de klacht

Vaak ligt de oorzaak van een klacht niet in de plaats waar de klacht of pijn zich bevindt. Wij gaan de beweeglijkheid na van gewrichten, botten, spieren, bindweefsel, ophangsysteem van de organen en zenuwen. Een osteopaat onderzoekt dus niet alleen de regio waarin de klacht optreedt (pijnzone), maar het hele lichaam. Hierin maakt de osteopaat het verschil met andere discilplines die vaak enkel het symptoom behandelen.

Een voorbeeld:

Een knie kan niet goed bewegen als de voet, de enkel, de heup, het bekken en de rug niet optimaal bewegen. Deze zijn op hun beurt weer afhankelijk van de organen in het bekken en de buik. De knie kan alleen optimaal functioneren als het gehele systeem goed functioneert.


Tarieven en terugbetaling

Voor een bezoek bij de osteopaat is er geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Tarieven voor consultaties

Een consultatie kost 55 euro. Er kan met de bank app of contant betaald worden. 

Terugbetaling door uw ziekenfonds 

Alle belgische mutualiteiten betalen een gedeelte terug. Vraag hierover meer informatie bij uw ziekenfonds. Na elke behandeling krijgt u een kwijtschrift voor terugbetaling door de mutualiteit.